Yogaprofil på Rodengymnasiet

Yogaprofil på gymnasiet

Ska du, eller någon du känner, söka till gymnasiet till hösten 2020? Här är en spännande nyhet! Yogaprofil på Rodengymnasiet i Norrtälje.

Har du redan valt? Det gör inget, fram till den 10 maj kan du göra ditt individuella profilval.

Yogaprofilen vänder sig till dig som är nyfiken på yoga – antingen har du provat yoga i någon form eller så är det alldeles nytt för dig. Yogaprofilen innebär träning, meditation, styrka, andning och mycket mer. Utbildningen är ett samarbete mellan Rodengymnasiet i Norrtälje och Studio Karma.

Du får lära dig andning och anatomi och kanske kan du på sikt arbeta med träning, välmående, stresshantering eller liknande. Två lektioner i veckan hålls i Studio Karmas lokaler i centrala Norrtälje. Genom en blandning av teori och praktik lär du dig om yogans historia och filosofi, om olika yogaformer och hur du kan använda yoga i din vardag. Du får också möjlighet att gå på yoga från det ordinarie schemat.

Profilen finns för årskurs ett och två, 100 poäng per läsår. Profilen är ditt Individuella val och kan väljas oavsett vilket program du väljer att gå.

När det gäller yrkesprogrammen går det att kombinera med profil det första läsåret. Beroende på när praktiken förläggs kan det sedan blir svårt att kombinera med profil läsår två och tre.

Följ länken nedan för att lägga till Yogaprofilen i din ansökan!