Temaklass: Yogisk Filosofi – en föreläsning med Fredrik Binette

I den moderna yogan idag nämns ofta “De 8 stegen” som enligt Yoga Sutras leder oss till Samadhi/ upplysning eller unionen med det universella – “Yoga”. En viktigt del som ofta förbises i dagens yoga är det yogiska levnadssättet (de 2 fösta stegen” som en yogi traditionellt följer för att vara redo för sin practice mot att nå till de högre stadierna av Meditation. Dessa 2 första segen är som en levnadsgrund hur man lever med etik & moral (Do’s & Don’ts) för att ge förutsättningen för en högre practice.

Det är dessa Fredrik kommer prata mest om, de så kallade Yamas & Niyamas
Dessa 2 steg har 5 vardera understeg som Fredrik kommer att gå igenom, samt på ett förståeligt sätt även förmedla lite i vad dessa understeg/ levnads”regler” kan innebära i vårt liv. Lite tankar om hur man kan tänka på dessa livsbeaktelser mer än endast fastna i den sakliga betydelsen dessa meningar kan ha.

Upplägg:
** Vi inleder med kortare ca 15min Meditation för att samla ihop men även skapa en skön energi.
** Vad är Yoga? De vanligaste synsätten.
** Genomgång av de 8 stegen enligt Yoga Sutras”
** De 5 Yamas & 5 Niyamas

Det finns en öppenhet för frågor under hela föreläsningen, det är dock inte en djupdykning utan en grundläggande genomgång för de som går på yogaklasser eller andra som är intresserad av lite mer. En föreläsning som ofta ger inspiration för många till att leva ett mer medvetet liv.

Information

När? Tisdag 31 oktober  kl 19.00-21.00.
Pris?  Temaklass = ingår i vanliga korten. Drop in-pris 230 kronor.
Anmälan: Behövs ej.
För vem? Alla som är nyfikna är välkomna!
Lärare: Fredrik Binette har många års erfarenhet att guida inom traditionell HathaYoga. Är utbildad E-RYT500 enligt Yoga Alliance. (TTC i Singapore, ATTC på Vidya Ashram i Tyskland, TTC på Sivananda Vedanta Ashram i södra Indien.), med mer än 4000h av erfarenhet att undervisa yogaklasser Han är dessutom utbildad Meditationslärare av Swami Saradananda i London. Fredrik är även huvudlärare på Namaste Academy of HathaYoga’s 200h Yogalärarutbildning där han håller i olika föreläsningar inom de “yogiska ämnena”. Samt driver det holistiska & spirituella centet ”Conscious Life Center” i Stockholm.