Workshophelg: Yoga som stöd vid utbrändhet och stress

Välkomna till en en yogahelg utöver det vanliga! Vad är stress egentligen? Finns det positiv stress? Hur kan yogan hjälpa?

Vi kommer att göra en djupdykning in i aktuell forskning hur yogans olika tekniker i kombination med mindfulness, dans och rörelse kan hjälpa att stärka kroppens försvar mot stress samt hur man kan ta med sig enkla tekniker i sin vardag för att avbryta kroppens stress respons. Vi kommer dessutom att dansa Bollywood dans på slutet av dagen för att känna in dansens positiva effekter.

Helgen passar alla, ingen tidigare erfarenheter krävs!

Ämnen under helgen

–  Stress och immunförsvaret

–  Stressresponsen/Avslappningsresponsen

–  Hormoner och neurotransmittorer

–  Stress- Yoga och hjärnan

–  Yogans fysisk rörelser och dess påverkan mot nervsystemet och hjärnan

–  Ångest oro och sömnsvårigheter

–  Matsmältningen

–  Pranayama andningsövningar och program

–  Kortare Yogaprogram special inriktade mot olika besvär

–  Andings och rörelse analys för att få tekniker som passar just dig

–  Yoga Nidra och guidad kroppsavslappning inspelat och tillgängligt via en privat länk

Efter helgens slut

–  Dharana- fokus och koncentrations stärkande övningar

–  En jämförelse av modern forskning och yogans texter

–  Kosha modellen som en egenobservation och väg till en bättre hälsa

Schema

Fredag 18.00-20.00 Presentation/Praktik (fysisk klass)
Lördag: 10.00-12.00 Fysisk klass andning och avslappning, 12.00-13.00 Lunch 13.00-16.00 Teori och Praktisk genomgång av tekniker, 16.30-17.30 Bollywood.
Söndag: 8.30-12.00 Praktisk klass/teori och genomgång av helgen Q&A

Vi går igenom konkreta program och tekniker som är evidensbaserade mot olika besvär som orsakas från stress där du får med dig ett kompendium med bildserier samt enklare teori.

Information

När? Fredag 2 februari – Söndag 4 februari. Se tider ovan.
Villkor: Din plats är bokad först när du betalt. Anmälan är bindande men inte personlig.
Lärare: Josefin Wikström h
ar många års erfarenhet av att arbeta med barn och vuxna som genomgått trauma och extrem stress både i Indien och i Sverige. Kursen är utformad från detta praktiska arbete och hennes egna upplevelser att yogan och dansen är oerhört enkla, effektiva och glädjefyllda metoder som kan användas av alla.

Josefin är utbildad genom The trauma institute i Boston USA under ledning av Bessel van der Kolk M.D som är en ledande auktoritet inom traumaoch stressforskning. I fakulteten finns även bland andra Margaret Blaustein, Ph.D, David Emerson och Joseph Spinazzola, Ph.D.

I hennes utbildningar ingår även traumasensitiv yoga via ett flertal utbildningar och samarbete med James Fox, grundare av The prison yoga project USA, samt rörelseterapi med Tripura Kashyap i Indien. Josefin utbildar sig just nu i en tvåårig fördjupning vid The minded institute i London för att bli licencerad yogaterapeut med specialinriktning mot stress och psykiatriska diagnoser.

Josefin har producerat de nya yogamanualerna för Kriminalvården samt för The Prison Yoga Project i USA. Hon arbetar även regelbundet på Hinsebergs anstalten med yoga och dans program för de intagna. Josefin är registrerad som erfaren yogalärare e-RYT samt som licencerad vidareutbildare YACEP, RCYS barnyogalärare via internationella Yoga alliance.

Josefin undervisar yogautbildningar och workshops internationellt.