En kostnadsfri introduktion: Om Mindfulness och Mindfulnessbaserad stresshantering

Är du intresserad av att gå 8-veckors programmet i MBSR eller bara nyfiken på vad mindfulness är och vad det skulle kunna innebära att gå ett 8-veckors program är du varmt välkommen till detta introduktionstillfälle. Obs! Vill du gå programmet är introduktionen obligatorisk.

Mindfulness – medveten närvaro – är ett förhållningssätt till livet. När du är i kontakt med kropp och sinnen och medveten om dina tankar och känslor, är du medvetet närvarande. Hur ofta är det så i ditt liv? Vi lever i en hektisk tid och för de flesta av oss är det snarare så att vi lever utan närvaro i stunden. Vi befinner oss ofta långt fram i tiden i våra tankar, planerar eller oroar oss för framtiden eller så tillbringar vi tid i det förgångna och grunnar över sånt som redan skett.

Mindfulness tar oss till nuet och hjälper oss att minska stress och oro och istället finna ökad frid och glädje i det som är.

MBSR – Mindfulness Baserad Stress Reduktion, är ett kraftfullt program för stressreduktion och personlig utveckling. Programmet skapades av Prof. Jon Kabat Zinn på Center for Mindfulness vid University of Massachusetts i slutet av 1970-talet. Det är evidensbaserat och dess effekter är vetenskapligt bevisade i tusentals studier. Läs mer om kursen i MBSR här ”länk”.

Du får en introduktion till mindfulness och MBSR-programmet och en förståelse för hur mindfulness kan påverka ditt liv. Eftersom det att vara mindful inte är något man kan läsa eller lyssna sig till kommer vi även att göra en eller två korta upplevelsebaserade övningar.

Det kommer också finnas tid för frågor och samtal.

 

Information

När? Tisdag 18 april klockan 18.30-20:00 eller söndag 23 april kl 16.00-17.30.
Anmälan: Informationstillfället är kostnadsfritt men anmälan behövs enligt nedan.
För vem? Alla som vill ta aktiv del i sin egen hälsa, som längtar efter att leva mer närvarande och minska stress. Inga förkunskaper krävs.
Lärare: Solveig Andersson, Yoga-, Mindfulness-, & MBSR-lärare.
Kursstart MBSR-programmet: Tisdag 25 april eller söndag 30 april, klicka på respektive datum för mer information.

Anmäl dig kostnadsfritt här