Kursstart: Introduktionskurs Yoga för Män

“Introduktionskursen Yoga för män” är för dig som vill komma i form, bli starkare och smidigare genom yoga. En yogakurs enbart för män. Ledd av Studio Karmas grundare och VD Angelica Henriksson.

Yoga ger ökad rörlighet och stretch av stela muskler som har en tendens att bli kortare av träning och stillasittande arbeten. Vi fokuserar på yogans grundpositioner och stor inriktning på stela baksidor (lår och vader) samt höfter. Passen ger även bra core-träning för mage och rygg.

Vi arbetar fysiskt med stärkande och uppbyggande övningar tillsammans med balans, andning och djupavslappning. Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs.

Varför yoga för män?

Under våren 2017 har Studio Karma arrangerat testklasser för att bjuda in fler män till att ta del av yogans fördelar. Deltagarna berättar efter klassen:

“En reflektion kring varför män inte gör yoga är att du kan inte tävla och mäta dig med andra i “sporten” yoga. Tror att det finns en något större tävlingsdjävul i oss män. Det är balans vi behöver inte mer tävlings- och resultathets. Som du sa stress är inte bara av ondo, men blir inget bra om du aldrig landar och får just balans i ditt liv. Sen kan vi ha olika sätt att koppla av. Personligen kan jag uppleva löpninge som väldigt avkopplande då tankarna kan springa fritt i huvudet. Yoga blir på något sätt raka motsatsen. Du måste stänga av tankarna och fokusera på det du gör där och då. Oavsett vad så ska jag definitivt komma på fler besök för det är helt klart utmanande med yoga och jag kan se likheter med jonglering”.

Fördelar de upplevde efter yogan: 

“Andningen gör stor skillnad. Jag använder yogaandningen även i vardagslivet, spontant. Jag har fått en bättre kroppshållning, jag är inte lika stel. Det har också blivit lättare att hålla ett inre lugn i vardagen”.

Varför behöver vi en yogakurs riktad till just män?

“Jag skulle säga att det blir lite lägre skäms-barriär om alla är män. Det blir att vi är mer på samma nivå, man behöver inte stå bredvid någon som kan slå knut på sig själv”.

Information

När? Tre söndagar klockan 19.00-20.30 med start den 7 maj.
Vad får du? Tre klasser speciellt anpassade för män på söndagskvällar. Samt obegränsad yoga från Drop in-schemat mellan kursstillfällena (värde 400 kronor). Efter kursen kommer du kunna yoga vidare på det ordinarie schemat.
Pris? Boka senast 30 april och betala endast 795 kronor (ord pris 995 kronor).  Inklusive lån av yogamatta.
Ta med: Bär mjuka kläder, vi yogar barfota.

Villkor: Din plats är bokad först när du betalt. Anmälan är bindande men inte personlig.
Lärare: Angelica Henriksson

Boka här