Gratis informationstillfälle: Om Mindfulness och MBSR

När du är medvetet närvarande i stunden, i kontakt med kropp och sinnen och medveten om dina tankar och känslor, är du mindful. Hur ofta är det så i ditt liv?

Vi lever i en stressig tid och för de flesta av oss är det snarare så att vi lever utan närvaro i stunden. Vi befinner oss i tankarna långt fram i planer eller oro för framtiden eller tillbringar tid med det som redan har skett. Vi går på ”autopilot” i våra handlingar, gör saker på samma sätt som vi gjort dem i åratal, utan att vara medvetna om vad vi gör. Kanske vi även tänker samma tankar och känner samma känslor som vi gjorde en gång för länge sedan, utan att stanna upp och undersöka med oss själva om det vi tänker och känner är sant för oss nu, idag.

Mindfulness – medveten närvaro – är ett förhållningssätt till livet. När vi tränar mindfulness, tränar vi oss i att vara medvetet närvarande i våra egna liv, i motsats till att leva på ”autopilot”.

Mindfulness hjälper oss att ta oss till nuet och utforska det som är sant för oss nu, det hjälper oss att minska stress och oro och låter oss finna ökad frid och glädje i det som är.  MBSR-programmet, en 8-veckorskurs som funnits sedan slutet av 70-talet, är ett kraftfullt program för stressreduktion och personlig utveckling.

Den 8 februari startar 8-veckorskursen i MBSR på Studio Karma. Läs mer om kursen här. Innan uppstart håller vi två informationstillfällen om mindfulness  och om kursen. Du som är nyfiken på mindfulness och MBSR är varmt välkommen att delta!

Om du redan vet att du är intresserad av att gå kursen vill vi ändå att du deltar för att få veta mer om vad kursen innebär.

Tillfället kommer att innehålla en kort föreläsning om mindfulness, information om MBSR-programmet och hur mindfulness och MBSR kan påverka ditt liv. Eftersom det att vara mindful inte är något man kan läsa eller lyssna sig till så kommer vi även att göra en eller två korta upplevelsebaserade övningar. Det kommer också finnas tid för frågor och samtal.

Information

När? 18 eller 25 januari 18.30-20.00.
Anmälan: Informationstillfället är kostnadsfritt men anmälan behövs enligt nedan.
För vem? Alla som är nyfikna av att leva mer närvarande. Inga förkunskaper krävs.
Lärare: Solveig Andersson

Anmäl dig kostnadsfritt här