Fokuskurs: Sov Gott

Visst är det härligt att sova gott och vakna utvilad, kanske med ett svagt minne av en skön dröm i bakgrunden av medvetandet. Man kan tycka att det skulle vara den enklaste sak i världen att sova men faktum är att många har svårt med just det.

Sömnlöshet stressar oss eftersom vi är medvetna om att vi behöver sömn för att orka med dagens utmaningar, för att kunna vara vårt bästa jag och njuta av livet.

Som tur är finns det mycket vi själva kan göra för att somna och sova bättre och i den här kursen tar vi en titt på hur vi med hjälp av yoga och meditation kan få lättare att somna och att sova gott. Vi går igenom andningstekniker, mjuka yogarörelser, mindfulness och yoga Nidra för sömn. Övningar som tränar vår avslappningsrespons och balanserar nervsystemet som ofta råkat i obalans när vi har svårt att somna och sova. Hemma får du arbeta med en enkel kartläggning av din sömn och de faktorer som påverkar den och med sömn & drömdagbok. Du får också tillgång till inspelade meditationer för nedvarvning och sömn som hjälper dig att somna, eller när det inte är möjligt ger dig en välbehövlig återhämtning.

Information

När? Fem måndagar klockan 17.15-18.30 med start 20 november.
Pris: 1 500 kr
Ingår i korten: YogaMera och YogaTermin, men bokning krävs genom att du mailar ditt namn och ditt kortnr till yoga@studiokarma.se
Villkor: Din plats är bokad först när du betalt. Anmälan är bindande men inte personlig.
Lärare: Solveig Andersson

Boka genom att maila namn, personnummer, e-post och mobilnr till yoga@studiokarma.se så sänder vi en faktura.