Fokuskurs: Lär dig meditera

Vad dyker upp i ditt huvud när du hör ordet meditation?

  • En eremit på ett högt berg
  • En grupp människor i färgglada kläder som sitter med korslagda ben på golvet i en rörelsefylld sal någonstans i Indien och sjunger mantran
  • En grupp affärsmän i kostym sittande runt ett sammanträdesbord i en möteslokal med slutna ögon och i tystnad

Alla dessa föreställningar är sanna. Meditation är en urgammal praktik omgiven av mystik som vi människor ägnat oss åt av olika orsaker, för att komma i kontakt med oss själva, naturen, gudarna. Samtidigt är det ”en samling tekniker för mental träning som är utformade för att göra utövaren förtrogen med vissa typer av mentala processer” (Julie Brefczynski-Lewis, Phd).

På senare år har meditation och framför allt mindfulness i allt högre grad kommit i vetenskapens fokus i och med avancerad teknik som gjort det möjligt att undersöka vad som sker i oss när vi mediterar. Vi vet nu utifrån vetenskapliga fynd att meditation gör skillnad för vårt psykiska och fysiska mående och för vår förmåga att fokusera och det har lett till att man inom vården, psykologin, militären, utbildning och i affärsvärlden numera i ökande grad använder sig av meditation.

Att ta in meditation i vårt liv har blivit ett sätt att möta de ökade kraven vi ställs inför i vårt dagliga liv, ett sätt att läka efter sjukdom och ett sätt att stärka vår hälsa. Samtidigt är det en spännande upptäcktsfärd inåt som ger en personlig utveckling.

Om du är nyfiken på meditation och vill prova eller om du har kommit i kontakt med meditation och vill fördjupa dig, är den här kursen för dig. Vi kommer praktisera minfulnessmeditation i stillhet och rörelse, göra andningsövningar, meditera med mantran och guidade meditationer och du får med dig övningar du kan göra hemma.

Du behöver inte ha några förkunskaper, att meditera är väldigt enkelt om du kan föreställa dig de bilder som målades upp ovan kan du meditera.

Varmt välkommen!

Information

När? Fem måndagar klockan 15.30-16.45 med start 9 oktober eller 20 november.
Boka tidigt-pris 1 200 kr, gäller tom en månad innan kursstart.
Ordinarie pris: 1 500 kronor.
Ingår i korten: YogaMera och YogaTermin, men bokning krävs genom att du mailar ditt namn och ditt kortnr till yoga@studiokarma.se
Villkor: Din plats är bokad först när du betalt. Anmälan är bindande men inte personlig.
Lärare: Solveig Andersson

Boka här