YOGAPROFIL PÅ RODENGYMNASIET

YOGAPROFIL PÅ GYMNASIET

Yogaprofilen vänder sig till dig som är nyfiken på yoga – antingen har du provat yoga i någon form eller så är det alldeles nytt för dig. Yogaprofilen innebär träning, meditation, styrka, andning och mycket mer. Utbildningen är ett samarbete mellan Rodengymnasiet i Norrtälje och Studio Karma.

Du får lära dig andning och anatomi och kanske kan du på sikt arbeta med träning, välmående, stresshantering eller liknande. Två lektioner i veckan hålls i Studio Karmas lokaler i centrala Norrtälje. Genom en blandning av teori och praktik lär du dig om yogans historia och filosofi, om olika yogaformer och hur du kan använda yoga i din vardag. Du får också möjlighet att gå på yoga från Studio Karmas ordinarie schema utan kostnad.

Profilen går att välja under hela gymnasietiden, dock högst två läsår. Du får 100 poäng per läsår, maximalt 200 poäng. Profilen är ditt Individuella val och kan väljas oavsett vilket program du väljer att gå.

När det gäller yrkesprogrammen går det att kombinera med profil det första läsåret. Beroende på när praktiken förläggs kan det sedan blir svårt att kombinera med profil läsår två och tre.

Prata med din SYV för att få veta mer och för att lägga in Yogaprofilen i din plan.