YINYOGA I NORRTÄLJE

ANDNING, MJUKHET OCH ÅTERHÄMTNING

Släpp all stress med en ljuvligt tillåtande yinyogaklass. Yinyoga är för dig som vill att en yogaklass ska vara mjuk, stilla och ge dig en återhämtande avslappning. Med få, enkla positioner får du en stretch i både kropp och själ.

Vi håller positionerna under en längre tid, vilket gör kroppen rörligare och sinnet lugnare. Yinyoga passar både dig som är stel och dig som är rörlig. Alla har sina egna unika förutsättningar och i yinyogan får du tid att utforska både kropp och sinne. Yinyoga passar även dig som aldrig har varit på en yogamatta tidigare. Prata gärna med läraren innan klassen om du känner dig osäker.

Liksom alla yogaklasser avslutas yinyogaklassen med vila och meditation. Din kropp får möjlighet att återhämta sig i lugn och ro.

Yinyogan hämtar sin inspiration från den indiska yogan och kinesisk medicin. Ordet yin i yinyoga kommer från det kinesiska utrycket yin och yang, där yin är den lugna och stillsamma, och yang är den mer livliga och kraftfulla. Vi behöver bägge, och det finns alltid lite yin i yang, och lite yang i yin.

YINYOGA MED GONG ELLER NIDRA

Ibland avslutas yinyogaklassen med att du får bädda ner dig för en gongvila eller en djupavslappning, en yoga nidra.

I gongvilan spelar läraren på våra två vackra gongar och klangskålar. Vibrationerna från gongar och skålar fortplantas genom rummet och in i dig. Vibrationerna skapar en djupare avslappning och många upplever att det gör dem gott. En gongvila pågår i tjugo till trettio minuter. Läs mer om gongvila.

Yoga nidra är en djup avslappning som kallas yogisk sömn. Läraren leder dig in i ett tillstånd mellan sömn och vakenhet. Det finns många som kan berätta om yoga nidrans fördelar. Det pågår också en hel del forskning om vad som händer i hjärnan under en nidra. Läs mer om yoga nidra.