VILKEN YOGA SKA JAG VÄLJA?

Vi vet att det är svårt att välja klass och som ny är det nästan helt omöjligt att förstå vad de olika klasserna betyder och innebär.

Några klasser är mycket lugna och stillsamma, men kanske mer mentalt utmanande. Andra är mycket fysiska och till och med lite svettiga.

Här är en Energimätare som i alla fall ger en glimt av vad du kan förvänta dig, och vilka klasser som kan kännas rätt att börja med.

STRESSAD?

Det är svårt att säga vilken klass som är bäst lämpad för dig om upplever stress. Många uppskattar att få komma till ro i yinyoga, medan andra känner att stressen rusar när de sitter still. För dig kan det vara bättre att börja med någon av de mer energifyllda och tyngre klasserna. Det är svårt att tänka på annat samtidigt. Vilken du än väljer så kommer du att få andas. Alla klasser har andetaget i fokus och alla klasser avslutas med en vila och avslappning.

SUPERSUPERSTEL?

-Jag är som ett kylskåp och kan inte sitta så där som ni gör. Vilken klass ska jag gå? Vi svarar ofta att du kan gå vilken du vill. Yinyogan arbetar direkt med smidigheten eftersom du sitter länge i positionerna. I de andra klasserna vävs rörligheten in. Utan att du kanke tänker på det sträcker du ut i hela kroppen. Om du är riktigt stel kan vi rekommendera att prova Yoga med stol! Det är lättare att slappna av och göra rörelserna om du sitter bättre.

Vilken yoga ska jag välja