Karin Nykvist

  • E-post
    karin.nykvist@studiokarma.se
  • Telefonnummer
    070 433 60 24
  • Hemsida
  • Boka

Välkommen på Akupressur!

Akupressur är en behandlingsform som fungerar i zonen mellan psyke och kropp. Den baserar sig på det kinesiska systemet med energimeridianer, som kan aktiveras via punkter. Man använder sig av japansk tryckteknik med fingrarna, alltså inga nålar. Även Wilhelm Reich synsätt att kroppen lagrar känslor som kan frigöras är införlivat. Hursomhelst, upplevelsen är ofta en känsla av djup avslappning! Det är kroppens och själens egen självläkande förmåga som aktiveras.

Själv har jag alltid varit intresserad av balansen mellan det inre och det yttre, och det som är bortom, i läkekonst och livet. Jag har praktiserat olika meditationstekniker, chi gong och dans sedan slutet av 70-talet.

När du kommer har vi först ett samtal om vad du behöver, och sedan ligger du på en behandlingsbänk med kläderna på, under behandlingen. Bäst är att ha lediga kläder utan tjocka sömmar.

Jag ger elevbehandlingar tills jag har avslutat Akupressur steg 3 som börjar våren 2020. Jag är elevmedlem i Kropps-terapeuternas Yrkesförbund (KRY), och försäkrad därigenom.

Pris

300 kr för en timme. Akupressur är även godkänt som friskvårdsbehandling.

Bokning

Sker via min mobil och det är lättast är att skicka sms, eftersom jag har telefonen på flygplansläge ibland. Det är också bra att veta lite varför du kommer, så kan jag förbereda vilka punkter som är lämpliga (går att ändra på plats). Jag ger mina behandlingar på Studio Karma på måndagar.

Villkor

Av- och ombokning av tider skall ske minst 24 timmar genom att ringa 070 433 60 24, annars gäller full debitering.

Utbildningar

Psychic massage Training, med Roberta DeLong Miller (Sagarpriya)
Sjuksköterske-programmet på Karolinska Institutet
Specialist-sjuksköterske-programmet på Karolinska Institutet (operation)
Akupressur steg 1 och 2 på Axelsons Gymnastiska Institut