Yoga och CrossFit på Madeira oktober 2013

Studio Karma, CrossFit Norrtälje och InShape Travel åkte med tio resenärer till Madeira för att träna, sola och bada en vecka och vi fick en av våra livs bästa veckor!

Några resenärer var med även förra året men detta var första gången på Madeira och vi var rörande överens om att ön är en av de vackraste platser vi varit på. Madeira är cirka 4 gånger 2 mil i storlek med en högsta punkt på 1800 meter över havet så det säger en del om hur kuperad ön är. Vårt hotell, Galosol, låg mitt i ett undervattensreservat med dykplattformar i princip rakt under terrassen! Madeira är en lavaö som reser sig rakt upp ur havet med fantastiska klippformationer och grönska. På ön finns massor av möjligheter till sport- och friluftsliv: Du kan bland annat åka buss upp i bergen för att sedan springa nerför längs de världskända bevattningskanalerna, Levadorna. Det finns också många utmärkta vandringsleder och mountainbikeleder.

Vårt mål med resan var att hitta en plats som erbjöd bra träning för både yogis och CrossFitare med möjligheter att välja aktiviteter av många slag likaväl som att koppla av. Resebyrån, InShape Travel lyckades till hundra procent. Hotellet var lugnt och erbjöd toppservice med fina rum och god mat och vi kunde äta vår frukost i soluppgången på terrassen! Ville man aktivera sig, fanns ett stort utbud av utflykter och aktiviteter tillgängliga. Val- och delfinsafarin var populär bland våra deltagare!

Yogan genomfördes antingen i hotellets aerobicssal eller ute på terrassen och oavsett vilket fick vi alltid utsikt över soluppgången. CrossFit-passen hade vi i det välutrustade gymmet och ute på strandpromenaden. Nyfiken gympersonal bad mig också att arrangera en liten CrossFit-tävling för deras vanliga gymmedlemmar så det gjorde vi på torsdagen! Kontrasten till tryggheten på en yogamatta kan tyckas knivskarp men faktum är att yoga och CrossFit har en hel del beröringspunkter. Framförallt är det utgångspunkten att du börjar där du själv är. Du är bra som du är men du kan vara nyfiken och utmana dig själv och just det har vi tagit fasta på när vi slagit ihop koncepten.

Vi har valt att åka med små grupper för att kunna erbjuda bra extraservice och jag hade även några extrapass inriktade mot tyngdlyftning med ett par deltagare från CrossFitboxar i Stockholm. Vidare hade alla deltagare möjlighet att boka in sig på hotellets egna gruppträningspass eller på de populära spa-behandlingarna.

Hotell Galosol marknadsför sig som ett sporthotell och som relativt kräsen CrossFit-coach tycker jag att de har alla förutsättningar med den personalen och med de omgivningarna.

Jag lämnade en önskelista på utrustning som jag behöver till nästa år och gymmet är på väg att söka CrossFitlicens så vi räknar med att tillbringa fler veckor där nästa år. Häng med du också!