Nyheter på Studio Karma

Hösten 2021 möter vi både några nya lärare och några nya yogaformer.

De tidigare finns kvar så klart!

Restorative yoga

Fredagar kl 15.

En stillsam yoga där kroppen, med hjälp av många kuddar och filtar, placeras så vilsamt som möjligt. Restorative yoga är vilsamt för både kropp och själ. Lärare för dessa klasser är Solveig Andersson.

Globalyoga

Onsdagar kl 19.

Global Yoga är en utvecklande personlig yogaform anpassad till 2000-talets människa, där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Tekniker från både öst och väst blandas i yogaklasser med precision och flöde. Lärare är Margit Sundberg.

Hathayoga

Onsdagar kl 12.

Hathayoga ligger som grund till många av de dynamiska yogaformer vi känner till, bland annat aschtangayoga, vinyasayoga, viryayoga och globalyoga. Vi har haft hathayoga på schemat tidigare. Ny lärare är Eva Sundqvist Olmos.

Viryayoga

Lördagar kl 13.

Viryayoga förenar det bästa från två världar. Dels hur kroppen fungerar, hur leder och muskler böjs, sträcks och ansträngs. Dels är vi också övertygade om att det inre är minst lika viktigt och hur yogans urgamla läror kan göra oss nutida människor gladare, lugnare och mer harmoniska. Vi bryr oss både om ligament och de stora livsfrågorna. Ordet virya betyder kraft, energi och entusiasm på sanskrit. Viryayoga både ger och är exakt det. Lärare är Carina Reutinger.

Mamma-bebis-yoga

Måndagar kl 10.30.

En stund för dig själv och din bebis. Kanske mest för din egen skull. Efter förlossning och graviditet är din kropp förändrad och det kan ta tid att lära känna den, acceptera den och styrka den. Här får du tid till det. Du får också vila och återhämtning. Bebisarna är med, ligger på din yogamatta eller egen filt, eller kanske är de så stora att de kryper runt. Du kan börja yoga när du vill efter förlossningen. Vi inleder varsamt och försiktigt. Lärare är Sofia Dejke.

Mediyoga

Mediyoga är en terapeutisk yogaform med utgångspunkt i kundalini yoga. Mediyoga används ofta på vårdcentraler och liknande och många som får yoga på recept (FaR) rekommenderas just Mediyoga. Mediyoga påminner mycket om medicinsk yoga. Lärare är Carolina Larsson.