Susanne Karlberg Sigurdsson

För mig är yoga ett sätt att leva och vara, för yoga är så mycket mer än det vi gör på yogamattan. Hur vi är mot oss själva, hur vi behandlar vår omvärld, andra människor, djur och natur.

Personligen så behöver jag en stund på yogamattan varje dag för att hämta hem mig själv, komma ned i kroppen och påminna mig om vart jag är på väg, och hur det går till ser olika ut för varje dag. Ibland bara andning och meditation, ibland bara rörelser och vissa dagar en härlig blandning av allt.

Den holistiska hälsan dvs att allt hänger ihop – en helhet, ett stort intresse och jag är också utbildad hälsopedagog. Under mina klasser så försöker jag dela med mig av kunskap, tankar och erfarenheter som jag har och min önskan är att jag ska kunna inspirera dig till att börja fundera på vilken väg som är din, vem du vill vara och vad du vill göra.

Det finaste för mig är om du upplever att mina yogaklasser är lite som ett smörgåsbord där du plockar med dig det du behöver just nu i livet och min förhoppning är att du också tar dig tid för en stund på mattan du med, helst varje dag. Din egen stund som du skapar precis som du vill ha den, utan krav eller prestation.

I mitt liv är det också viktigt att fylla mitt liv med rörelse, färg och form, att vara utomhus, läsa, resa, tid med min familj och tid för mig själv.

På Studio Karma jobbar jag främst med Yinyoga och ibland vikarierar jag även för de andra yogalärarna. Jag uppskattar väldigt mycket om du berättar innan klassen för mig om eventuella skador, värk eller annat du tror jag behöver veta, så kan jag hjälpa dig att hitta rätt på yogamattan.

Hoppas vi ses!

 

Mina utbildningar inom hälsa & yoga;

2016              Yinyoga & Traditionell Kinesisk Medicin, Magdalena Mecweld

2015              Virya Restorative, Nordiska Yogainstitutet

2014              Virya Certifierings kurs, Nordiska Yogainstitutet

2013              Yinyoga Fördjupningskurs, Magdalena Mecweld

2012              Viryayoga (200 tim), Nordiska Yogainstitutet

2011              Medicinsk barn-och ungdomsyoga

2011              Barnyogautbildning, Angelica Henriksson

2010              Yinyoga, Ann Arnesson

2006              Energimassage, Karin Jörnegren/Väddö Folkhögskola

2006              Folkhälsovetenskap, Uppsala Universitet

2006              Hälsopedagogik, Väddö Folkhögskola i samverkan med Uppsala Universitet

2004              Svensk Klassisk Massage, Friskvårdsgruppen