Solveig Andersson

Yoga och mindfulness är två underbara redskap för att stärka sig själv både mentalt och fysiskt. I mina klasser och kurser vill jag skapa ett tillstånd som gör det möjligt för dig att göra just det samtidigt som du landar i dig själv och låter stressen släppa taget.

Mindful Yinyoga går i långsam takt. Vi låter musklerna slappna av så att vi kan arbeta med bindväven (som ofta är orsaken till att vi känner oss stela). Under ett pass tränar vi både kropp och sinne på ett sätt som är krävande och samtidigt vilsamt.

Det är lätt att tro att man inte kan yoga om man är stel i kroppen men det går alldeles utmärkt och just yinyoga hjälper extra mycket till med att mjuka upp stelhet och ge rörelseförmågan åter. När vi slår av på takten, riktar fokus inåt och kommer i kontakt med oss själva kan underverk ske.

Själv har jag praktiserat yoga och mediterat till och från sedan 2001. Slutat, men alltid börjat igen när kropp och själ sagt ifrån.

Ungefär tio år efter min första meditation, gick jag på en introduktion till Mindfulness och MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), redan innan vi var halvvägs igenom introduktionen visste jag att jag funnit min nya livsväg. Jag påbörjade utbildningen till MBSR-lärare ett år senare och det har varit och är en förunderlig vandring!

Idag får jag lära det jag lärt mig vidare till andra i MBSR-kurser och andra mindfulnessbaserade kurser, mindfulnessmeditationer och yoga och jag kan inte tänka mig något finare att få föra vidare i världen.

Kontakt:
solveig@u2u.se

0735 099 369

Utbildningar & retreats:

Yogalärare:

Yoga Teacher Training Studio Karma, Yoga Alliance 350 timmar, Lärare: Angelica Henriksson, Josefin Wikström, Melanie Cooper och Stu Girling

Barnyogaledare, Studio Karma, Norrtälje

Mindfulness och MBSR-lärare:

Mindfulness Based Stress Reduction in ATT -Advanced Teacher Training (motsvarande TDI), Center for Mindfulness Sweden, Camilla Sköld & Anita Olsson. Syninge Kursgård, Norrtälje

Awakening the Boundless Heart-Mind – Loving Kindness and Insight Meditation 9- day retreat, Yanai Postelnik & Catherine McGee. Vipassanagruppen, Barnens Ö – Norrtälje

Mindfulness-Based Stress Reduction in Mind-Body Medicine: 7-Day Residential Training, Jon Kabat-Zinn, PhD and Saki Santorelli, EdD, Oasis Institute, Center for Mindfulness, University of Massachusetts & Motus Mundi Center for Mindfulness, Rome, Italy

Mindfulness Based Stress Reduction – Practicum, Center for Mindfulness Sweden, Camilla Sköld, Ubud, Bali

Mindfulness retreat med Christoph Koeck (Vipassana/Theravada) 5 dagar, Mindfulnessakademin. Solhälla Kursgård, Göteborg

Mindfulness Based Stress Reduction – 8 week MBSR, Yogayama, Gunilla Lönnberg. Stockholm

Mindful eating instruktör, utbildad i ATT ÄTA-programmet av Anna Wikfalk och Veronika Ryd

Beteendevetare inom personal (PAO-programmet), Stockholms Universitet.

Cert. Kommunikolog (advanced level), Skandinavisk Institutt for Kommunikasion og Forandring. Sverige/Norge (Kommunikologi är en tvärgående metadisciplin, utbildningen leder till metakompetens i kommunikations-, och förändringsarbete.

Reiki I, Catherine Wheeler – Reiki Master, Ubud, Bali