Margit Sundbergh

Jag har alltid älskat att träna och efter en lång karriär som löpare på elitnivå (3 SM-guld) där yoga och mindfulness alltid funnits med, så har yogan från att ha funnits mer i bakgrunden och som ett komplement för att bli en starkare löpare och att nå ökad koncentration, tagit mer och mer plats i mitt liv och nu är det tvärtom – yogan och andningen gör att jag trots skador kan fortsätta att löpträna.

I takt med att min kropp stelnade så mjuknade min inställning till träning. Att lyssna inåt, respektera vad kropp och sinne vill känns alltmer viktigt. Andningen har hjälpt mig mycket, både att finna inre ro och djupandning har rent fysiskt fått min ansträngningsastma att helt försvinna. Rörelse i alla dess former är superviktigt och det vill jag aldrig sluta med.

Att jobba förebyggande med friskvård-  för att så långt som möjligt slippa sjukvård – handlar för mig som Naprapat om att hjälpa mina patienter genom att övertyga, föreslå och guida i rörelse och rätt form av träning.

Genom åren ser jag även alltmer tydligt att vad som är minst lika viktigt som att börja röra på sig/röra på sig mer – är att också avsätta tid till återhämtning och många av oss behöver snarare sakta ned, hitta mellanrum i vardagen – andas.

Att sänka tempot, lyssna inåt för att på så sätt nå den enorma potential som våra fantastiska kroppar besitter – är något som de flesta mår bra av att få in i sin vardag.

Jag älskar kontraster – är en yogande trebarnsmamma, Naprapat och brandman som hämtar kraft i tystnad och stillhet.

I mina klasser vill jag få dig att hitta balansen mellan att utmana, våga prova och kanske stanna en liten stund i det som känns ovant och/eller obekvämt utan att för den skull gå över gränsen för vad din kropp och ditt sinne klarar just idag. En delikat utmaning och balansgång där det bara är DU som vet vad som är bäst för DIG och jag finns för att om möjligt guida dig och hjälpa dig att få kontakt med din inre styrka.

UTBILDNINGAR

1996  Massageutbildning 430 timmar vid “En skola för livet”
1998  Kurs i kost/näring och vitamin/mineralterapi med Peter Willhelmsson – Alpha Plus och Mic MCMullen
2002-2006  Naprapat och PT, Naprapathögskolan
2008   Gyminstruktör, Friskis & Svettis
2010   Spinninginstruktör, Friskis & Svettis
2014   Coreinstruktör, Friskis & Svettis
2015    Yogainstruktör, Friskis & Svettis
2016   ISHTA Yinyoga Teatchers Training Modul 1 och 2, Ulrika Norberg
2017   FAZIO  Yoga Basic Training part 1 med Miriam Wessels