Lina Jarl

– Yogamattan, en ö där man kan släppa allt, andas ut och ha kul på.

Med en bakgrund inom dans, kroppsterapi och mindfulness tar Lina med dig in i yogan på ett roligt, lätt och närvarande sätt. Klasserna är baserat på flöde i andning, styrka och balans med fokus på en skön placering i kroppen, kryddat med lite utmaningar.

Det började med en kurs i ashtanga för Maria Boox och Lotta Bertilsson i slutet av 90-talet. Det var magiskt, mystiskt och olikt något annat. Efter många dansår återfann Lina Yogashala Stockholm och i samband med familj och flytt utomlands där hon mötte Rebecka Zambetakis började hon undervisa. Efter barnen ändrades känslan i kroppen och även om förkärleken till ashtanga fortfarande stod sig så började yogan förändras. Hon mötte gemenskap i Body Mind Centering och lärarna Tara Judelle, Helena Lambert och Tara Stiles för deras lekfullhet och mjukhet i kropp och rörelse.

För Lina är yogan dels ett praktiskt sätt att balansera och förändra vardagliga situationer som matsmältning, känslotillstånd, tankar och stress, dels en energi och fokus-övning som stödjer oss att landa och rensa ut lite varje dag; att se över vårt hus, vår trädgård, så att vi kan leva med en glad kropp och ett glatt sinne så många dagar som möjligt.

Lina arbetar sedan tio år tillbaka som kroppsterapeut, föreläsare och lärare. Hennes grundutbildning är i Shiatsu (Japansk kroppsterapi) mindfulness, meditation, andning, samt klassisk kinesisk medicin; akupunktur, qi gong, do in, näring. Lina undervisar i yoga, mindfulness, qi gong, tango, salsa och zumba med betoning på mötet i kroppen, golvet, musiken och andningen.

KONTAKT:

lina.jarl@gmail.com
070-920 04 74