Lina Jarl

– Yogamattan, en ö där man kan släppa allt, andas ut och ha kul på.

Med en bakgrund inom dans, kroppsterapi och mindfulness tar Lina med dig in i yogan på ett roligt, lätt och närvarande sätt. Klasserna är baserat på flöde i andning, styrka och balans med fokus på en skön placering i kroppen, kryddat med lite utmaningar.

Det började med en kurs i ashtanga för Maria Boox och Lotta Bertilsson i slutet av 90-talet. Det var magiskt, mystiskt och olikt något annat. Efter många dansår återfann Lina Yogashala Stockholm och i samband med familj och flytt utomlands där hon mötte Rebecka Zambetakis började hon undervisa. Efter barnen ändrades känslan i kroppen och även om förkärleken till ashtanga fortfarande stod sig så började yogan förändras. Hon mötte gemenskap i Body Mind Centering och lärarna Tara Judelle, Helena Lambert och Tara Stiles för deras lekfullhet och mjukhet i kropp och rörelse.

För Lina är yogan dels ett praktiskt sätt att balansera och förändra vardagliga situationer som matsmältning, känslotillstånd, tankar och stress, dels en energi och fokus-övning som stödjer oss att landa och rensa ut lite varje dag; att se över vårt hus, vår trädgård, så att vi kan leva med en glad kropp och ett glatt sinne så många dagar som möjligt.

Lina är utbildad i Embodied Flow™, en integrativ blandning av hatha yoga, somatics, rörelse meditation, tantra och buddistisk filosofi och transpersonal psykologi vars fokus är att uppleva flow i stillhet och rörelse. Lina arbetar sedan tio år tillbaka som kroppsterapeut, föreläsare och lärare. Hennes grundutbildning är i Shiatsu (Japansk kroppsterapi) mindfulness, meditation, andning, samt klassisk kinesisk medicin; akupunktur, qi gong, do in, kost.Lina undervisar i yoga (vinyasa, yin, hatha), mindfulness, qi gong och dans med betoning på mötet i kroppen, golvet, musiken och andningen.
Under 2018 studerar hon Somatic & Movement Therapy, Thai & yoga massage, Craniosacral terapi, autentisk rörelse med mera.

Diplomerad och kvalificerad Kroppsterapeut
Yogautbildning 750h Yoga Alliance

KONTAKT:

lina.jarl@gmail.com
070-920 04 74