Lär dig mer om Ayurveda

Specialklasser med Agnetha vid fyra tillfällen

Under fyra tillfällen kommer du få chans att få lära dig mer om ayurveda och om de tre doshorna vata, pitta och kapha. Vid det första tillfället för du en lite bredare presentation om ayurveda och vid de tre andra tillfällena så kommer vi att fördjupa oss mer i varje dosha. Vi kommer att lära känna våra obalanser och varför de skapas och hur vi kan balansera oss för att må bättre. Vid varje tillfälle avslutar vi med en balanserande yinyoga.

Första tillfället - Onsdag 23 februari

Vad är ayurveda och hur kan vi använda oss av den läran

Ayurveda är en Indisk hälsolära (läkekonst) med en visdom på flera tusen år. Den omfattar allt och påverkar allt i livet. Här går vi igenom grunderna och hur vi kan använda oss av den här kunskapen och varför. Vi går igenom hur ayurveda ser på sjukdom och på vilket sätt vi kan bevara vår hälsa. Vi lär känna de tre doshorna och de fem elementen och pratar om hur vårt samhälle idag påverkar oss och hur det skapar obalanser i kropp och sinne. Du kommer att få råd hur du kan ta reda på dina dominanta dosha eller doshor och vad du kan ha för obalanser. Du kommer även få med dig några vardagliga tips och råd för bättre hälsa. Vi avslutar med en balanserande yinyoga.

Tillfälle 2 - Onsdag 23 mars

Balansera din vata

Välkommen till en kväll där du får lära dig lite om Ayurveda och hur du kan ta hand om dig själv för att må bättre. Vi fördjupar oss lite mer i vata dosha och du får vardagliga tips och råd om hur du själv kan balansera din vata.

Vi gör en yinyogaklass där vi mjukar upp våra leder med lugna och långsamma rörelser och vi stannar i stillhet i lättare yinyoga och restoritive positioner. Det blir en längre guidad vila, yoga nidra, och balanserande andningsövningar. En klass som har en lugnande och grundande effekt på hela nervsystemet.

Tillfälle 3 - Onsdag 20 april

Balansera din kapha

Välkommen till en kväll där du får lära dig lite mer om Ayurveda. Vi fördjupar oss i kapha dosha och du får vardagligtips och råd om hur du själv kan balansera din kapha. Vi gör ett energigivande yinyogapass där du får chans att ta hand om dig själv. Efter yogan får du vila i toner och vibrationer av tibetanska klangskålar och kristallskålar.

Tillfälle 4 - Pitta  - Onsdag 18 maj

Balansera din pitta

Välkommen till en kväll där du får lära dig mer om ayurveda och pitta dosha.  Du får vardagligtips och råd om hur du själv kan balansera din pitta. Vi avslutar med en svalkande och lugnande yinyoga där du får släppa all prestation och bara vara. Efter vilan får du vakna till ljudet av vågor som slår mot en strand.

Specialklasserna kostar 300 kronor styck. Du som har Karmakort (årskort) har tio procent rabatt. Uppge koden KARMAKORT i webbshopen så får du rabatten.