Vinyasayoga

Vinyasa betyder flöde. Vi flödar mellan yogans positioner för att stärka och balansera kropp och sinnen. Med solhälsningar, stående positioner, balans, höftöppningar, stärkande bakåtböjningar och lugnande framåtfällningar. Vi avslutar med en djupavslappning. Klasserna varierar i tempo och fokus för att hitta dina utmaningar och upptäcka nya dimensioner av yogan och dig själv. Klasserna har någon utmaning, både mentalt och fysiskt. Med inspiration från Hatha-, Ashtanga- och Viryayoga blandas klasserna för att ge dig en stärkande och energigivande klass på alla plan.

Hösten 2018

Från och med hösten 2018 skiljer vi på Vinyasayogaklasserna med färgindelningar:

De gröna klasserna är öppna för alla har mjuka flöden i ett långsammare tempo. Vi undviker belastning av händer, armar, axlar, nacke samt “trixiga” övergångar som innebär mycket balans och/eller rörlighet.

De oranga klasserna kräver att du har minst 6 månaders erfarenhet av regelbunden yoga eller har gått en grundkurs i just Vinyasayoga. Här förutsätter vi att du kan grunderna i både biomekanik och terminologin och vi erbjuder flödande klasser för kropp och sinnen.

De blåa klasserna kräver att du har minst 12 månaders erfarenhet av regelbunden yoga, har gått grundkurs och är i god fysisk form då vi ger förslag på mer fördjupande flöden, positioner och övningar.