GRAVIDYOGA

Yoga är ett fantastiskt redskap för att ta hand om din kropp och förbereda den inför förlossningen samt tiden som småbarnsförälder.

På Studio Karma har vi kurser i gravidyoga

Kursen omfattar tre tillfällen. Med hjälp av mjuka rörelser och andningsövningar förbereder du dig inför förlossningen och tiden som följer. Du lär dig mer om hur du kan använda yoga och vilka yogaklasser på vårt vanliga schema du skulle kunna gå på.

Du får tips om vilka positioner som är bra för ömma fogar, sura uppstötningar, trötthet och annat som ofta uppstår under graviditeten.

Du får också med dig en inspelad gravidyogaklass att göra hemma och en inplastad A4 med olika yogapositioner, tips och andningsövningar. Yoga är ett fantastiskt redskap för att ta hand om din kropp och förbereda den inför förlossningen samt tiden som småbarnsförälder. Genom speciellt utvalda yogaövningar bygger du på ett skonsamt sätt upp din kropp och minskar risken för rygg- och bäckenbesvär.

I yogan synkroniserar vi andningen med rörelser, lär oss avslappningsmetoder och mediterar vilket hjälper dig att fokusera på din graviditet på ett djupare plan. Dessutom ger det dig själv tid och plats för att uppleva den fantastiska process som sker i dig.

Olika discipliner inom yoga har olika riktlinjer för under vilka veckor man ska yoga. Vi rekommenderar yoga från cirka vecka 16, men det är du som avgör. Rådgör gärna med din läkare/barnmorska om du är osäker.

Det är aldrig för sent att gå på gravidyoga. Du behöver inte ha några förkunskaper av yoga för att vara med på kursen. Mot den senare delen av graviditeten är du såklart mindre rörlig, men yogan ger dig fortfarande en paus och andningsteknikerna tillsammans med avslappningen hjälper dig hela vägen till och genom förlossningen.

Kursen i gravidyoga kostar 1125 kronor för tre tillfällen. Nästa kursstart är den 8 februari 2023.

Om din partner vill vara med kan du kontakta oss så lägger vi in den bokningen. Medföljande partner kostar 500 kr.

LÄRARE

Sofia Dejke