Susanne Viinanen

Jag gillar att det finns yoga för alla: det finns yoga för varje stund i livet, allt från intensivt och utmanande till meditativt återhämtande. Jag kommer alltid tillbaka till yogan, det är hemma för mig, min kropp och sinnet.

Under åren som jag har yogat, behandlat och undervisat har jag funnit en röd tråd som ständigt återkommit; att det finns ett stort behov av kunskap om hur vi arbetar med kroppen i vardagen och frågan: hur kan vi hantera stress på ett bra sätt? Hur kan vi skapa mer medvetenhet om vad som händer i vårt yttre och inre landskap? Jag hämtar inspiration från mina favoritförfattare och inspiratörer Jon Kabat-Zinn, Eckhart Tolle, Caroline Myss men även traditionella yogiska texter som Bhagavad Gita och Yoga Sutras.

Jag är även shiatsuterapeut och massör och jag brukar skämta med mina elever att jag lär er att hålla er friska för jag inte vill ha fler patienter! Skämt åsido så är det lite av mitt kall: att uppmuntra varje person att känna sin kropp och vad den behöver för att må bra och förebygga skador och slitage. Vilka mentala mönster reflekteras i kroppen?

Som något av en anatominörd brinner jag för att lära gemene man hur kroppen fungerar på ett enkelt sätt så att vi själva kan bli våra terapeuter, så att vi kan stärka upp våra svaga områden och balansera upp kroppen och förebygga skador; kroppen ska ju hålla hela livet, helst utan reservdelar! Mina klasser har alltid ett fysiskt tema och mitt mål är att alla ska kliva av yogamattan och känna sig friare, lättare och starkare både kroppsligt och mentalt.

Susanne är utbildad Viryayoga och Yin yoga instruktör enligt Yoga Alliance kriterier. Hon tog en teachertraining i Brahmani yoga sequencing course för Julie Martin 2013 och har även en barnyogautbildning genom KarmaKidsYoga. Susanne undervisar yoga på företag, till privatkunder och på olika yogastudios i Stockholm och internationellt sedan 2010. Hon är även Shiatsuterapeut med osteopatisk inriktning och massör sen snart 20 år tillbaka.