Josefin Wikström

Josefin Wikström har praktiserat yoga de senaste 23 åren och har under stora delar av sitt liv bott och studerat i Indien. I Indien har hon fördjupat sig i Ashtanga Vinyasa Yoga under en två årig vistelse i Mysore samt praktiserar regelbundet vid B.K.S Iyengars Institute i Mumbai. Hon har tagit lärdom från många olika yogatraditioner och rest runt i Indien för att uppsöka läromästare inom Hatha yoga, filosofi och pranayama. Josefin undervisar med övertygelsen om att det finns yoga som passar för alla. I yogan finns ett lugn, glädje och frihet som är inspirationen när hon undervisar.

Josefin är delaktig i flera stora yogaprojekt inom Kriminalvården och svenska skolan. Hon har undervisat sedan 2005. Josefin undervisar regelbundet på Hinsebergs anstalten samt vid lärarutbildningarna inom Kriminalvården. Hon har även undervisat på San Quentin fängelset i USA som en del av hennes utbildning inom Trauma sensitiv yoga för James Fox grundaren av Prison Yoga Project US.

Hon arbetar med barn som har varit utsatta för övergrepp i Mumbai och ser de helande effekterna av yoga och dansterapi. Hon är också en del av Sumeet Nagdev Dance Arts i Mumbai som yogalärare för deras examensstudenter.

Hennes inspiration att dela yogan kommer från hennes lärare där hon genomfört lärarutbildningar med Manju Pattabhi Jois, David Swenson,Melanie Cooper, John Scott och Lucy Crawford Scott, är några av lärarna vars kunskap förs vidare med stor ära.

Josefin är en certifierad Jivamukti yogalärare och fick välsignelse att undervisa från David Life och Sharon Gannon 2012. Hon är också inspirerad av Brahmani Yoga sekvensering i Vinyasa flow av hennes lärare Julie Martin.

Hon är utbildad vid universitetet i Örebro och Tripura Kashyap inom dans som en helande metod och har fått två utmärkelser för sitt arbete med barn och ungdomar.

Josefin undervisar internationellt vid olika lärarutbildningar. Hon är en av huvudyogalärarna på Studio Karmas Yogalärarutbildning.

Hon är registrerad RCYS Barn Yoga lärare- 500 RYT samt e-RYT 500

Bollywooddans

Josefin är utbildad Bollywooddanslärare i Indien som varit hennes andra hemland de senaste 22 åren. Hon har gått som lärling hos koreografen Mr.L.Suresh i vid Grandeurs Institute of dance i Mysore under 1,5 år. Hon har arbetat inom Bollywood som assistent till koreografen Sumeet Nagdev samt har utbildat sig hos Shiamak Davars Institute, Arts in Motion i Mumbai. Hon åker även regelbundet till sin Bhangra guru King .G Mall i Birmingham UK.

Hon har undervisat Bollywood dans sedan 2005 och använder denna typ av dans som ett sätt att sprida glädje i skolor och även inom Kriminalvården på bland annat Hinsebergs anstalten. Hon arbetar även stora delar av året i Indien med dans och yoga utbildningar i Mumbai och på Brahmani yoga i Goa.

För ytterligare information om Josefin se gärna:
www.bollywoodmovement1.com
www.askersundyoga.com

Läs en artikel om Josefin i LeYogaJournal.com här