ATT ÄTA – Mindfulness för kropp och knopp

Denna kurs har fem träffar under november och december och ytterligare fem under januari och februari 2018. Avgiften 1 900 kr kan betalas i två omgångar.

ATT ÄTA kan hjälpa dig att:

  • Upptäcka hur du kan äta utan att äta för mycket/lite eller få skuldkänslor.
  • Återupptäcka njutning och glädje med mat och kropp.
  • Utveckla förmågan att känna självmedkänsla.

Vem riktar sig ATT ÄTA till?

Kursen vänder sig till vuxna från 20 år och uppåt som generellt behöver en mer avslappnad och tryggare relation till mat, ätande och kropp. Den kan även ses som ett bra verktyg för att hjälpa barnfamiljer att hitta sätt att få mer avspända och lugnare matsituationer.

Kursens upplägg:

ATT ÄTA är en förebyggande* och mindfulnessbaserad kurs med vetenskapliga rötter.
Genom övningar återupptäcker du förmågan att förstå kroppens olika signaler för aptit, sug, fysisk hunger, mättnad och känslomässiga behov. Vi ger dig verktyg att förändra vanemässiga mönster kring mat, ätande och kropp.
Lärandet sker genom upplevelsebaserade övningar och reflektioner vilka man sedan får öva på och utforska i sin vardag. Vi tror att kombinationen av gruppträffar och hemövningar skapar möjligheter för varaktiga och hållbara förändringar.

*Kursen fungerar även som en brygga från frisk till att bli mer fri. Om du misstänker att du har en ätstörning, läs mer på friskfri.se för mer information och vägledning.

Mer information och bokning hittar du här.